Home Landelijke radio ‘Leuk is Anders’ (3FM) moet stoppen in september

‘Leuk is Anders’ (3FM) moet stoppen in september

Het VARA-programma ‘Leuk is Anders’ verdwijnt per 1 september van Radio 3FM. "Omdat mijn programma, of ik, negatief scoort op zo goed als alle ‘kernwaarden’ van 3FM (jong, stoer, liefde voor muziek). En dat blijkt dan weer uit een onderzoek onder 3FM-luisteraars. Er moet op ‘mijn plek’ een programma gemaakt gaan worden dat wel positief scoort op die kernwaarden", zo laat presentator Dolf Jansen weten. De VARA blijft het tijdslot op vrijdagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur wel verzorgen, maar op een andere manier. Gisteren werd al duidelijk dat het programma op losse schroeven stond.

"Voor mij voelt het zo: een leuk, swingend, eigenwijs en zeer succesvol programma moet wijken voor doelgroepdenken en marketingonderzoeken. Dat is kut, maar tis niet anders", zegt Dolf Jansen over zijn vertrek van de popzender. Het is extra wrang omdat ‘Leuk is Anders’ op de Arbeidsvitaminen na het best beluisterde programma is op 3FM. Het programma haalt gemiddeld ruim 350.000 luisteraars. "En volgens een nog preciezer onderzoek het best beluisterde programma van alles wat er op de radio is in het timeslot vrijdag 12:00 – 14:00."

Dolf Jansen gaat de VARA in ieder geval niet verlaten. "Hij blijft gewoon ‘Spijkers met Koppen’ presenteren samen met Felix Meurders op Radio 2", aldus een woordvoerster van de VARA tegen RadioFreak.nl.

Jansen presenteert ‘Leuk is Anders’ sinds 1999 op vrijdagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur. Hij volgde ‘De Steen en Been Show’ van Jack Spijkerman op.

Foto: sabdesigns/flickr,by-nc