Home Landelijke radio Langs de Lijn in nieuw jasje

Langs de Lijn in nieuw jasje

Het sportprogramma NOS Langs de Lijn op zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur op Radio 1 ondergaat een aantal veranderingen. Vanaf nu is er geregeld een viertal nieuwe onderdelen te beluisteren. Deze onderdelen zullen het programma nog afwisselender maken, vooral op de zaterdagen dat er geen grote sportevenementen zijn. De live-verslaggeving van sportevenementen blijft voorop staan.

Een van de nieuwe onderdelen bestaat uit een panel, waarin twee journalisten, trainers, spelers, oud-spelers of cabaretiers commentaar geven op actuele sportkwesties. De luisteraars van Radio 1 kunnen meepraten met het panel. Iets na half twee worden in het NOS Radio 1 Journaal stellingen bekend gemaakt waarop luisteraars kunnen reageren via een gratis nummer.

In ‘Het nieuwe leven van…’ maakt Bas Ticheler een reportage over voormalige topsporters die een nieuwe maatschappelijke carrière hebben opgebouwd. Tevens komt er een jeugdrubriek. In dit onderdeel gaat een jongen of meisje met een verslaggever naar zijn of haar sportidool. In het onderdeel ‘Sorry’ doet een sporter, bestuurder, trainer of scheidsrechter telefonisch openlijk boete.

Natuurlijk blijven de “oude” rubrieken, zoals het humoristische weekoverzicht, de sportcolumn van Tim Overdiek, de gesprekken van oud-professional Hennie de Romijn en het wekelijkse voetbalinterview, gehandhaafd.