Home Landelijke radio 3FM Nieuws van 18 augustus

3FM Nieuws van 18 augustus

Margreet is nieuwe sidekick StendersVroeg
Margreet van Gils zal voortaan vier dagen in de week te horen zijn als tweede sidekick van Stenders Vroeg. Zij neemt daarmee de plaats in van Eric Dikeb, die wegens zijn zangverplichtingen nog maar 1 dag in de week aanwezig zal zijn. Uiteraard zal ook Fred Siebelink een grote rol blijven spelen in het populaire ochtendprogramma van 3FM.

Margeet van Gils heeft een ongebruikelijke carrièreloop gehad bij 3FM. Ze begon ooit als secretaresse van Paul van der Lugt, zendercoördinator van 3FM. al gauw verliet ze deze positie om de productie te gaan doen voor het toen nieuwe ochtendprogramma Stenders Vroeg. Na dit twee jaar te hebben gedaan, werd ze gevraagd om af en toe eens mee te praten in de uitzending. In no time bleek Margreet talent te hebben voor de radio. Nu Eric Dikeb het steeds drukker krijgt met zijn zangcarrière, zal Margreet voortaan voor vast zijn plek overnemen naast Fred Siebelink. Dikeb is nog te horen op woensdagmorgen.

Claudia's kandidatuur toch een grap
Claudia de Breij geeft toe dat haar sollicitatie als staatssecretaris van Emancipatiezaken een grap is. Claudia verklaarde dit in haar radioprogramma '& Dit Is Claudia' op vrijdag om 20.00 uur. Aanleiding voor deze nepsollicitatie haar verbazing over lage eisen die de politiek hanteert om kandidaten voor de functie te werven.

Op de homepage van Claudia stelt de 3FM DJ: "Ik ben 27, heb mijn VWO diploma en ternauwernood een propedeuse Algemene Letteren. En ik ben niet eens de meest onwaarschijnlijke kandidaat voor de (in het pre-Pim tijdperk toch best gewichtige) functie van staatssecretaris!"

Claudia stelt verder dat haar kandidaatstelling absurd was, maar vind de kandidaatstelling van haar twee voorgangsters ook hilarisch. Ze feliciteert Ferry Hoogendijk van de LFP met het feit dat hij als enige in Nederland haar kandidaatstelling niet serieus nam.