Home Landelijke radio “Landelijke publieke zenders niet op de noodmast in Assen”

“Landelijke publieke zenders niet op de noodmast in Assen”


De landelijke publieke radiozenders komen niet op de nood-zendmast in Assen te zitten. Dat zegt Rego Meijer, hoofd faciliteiten van RTV Drenthe, in het Dagblad van het Noorden. De noodmast die wordt opgebouwd op het terrein van de Johan Willem Frisokazerne is van KPN. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is geen klant bij KPN, maar sinds vorig jaar bij Broadcast Partners. Het bedrijf uit Terneuzen heeft een noodzender opgezet in Tjerkgaast, maar de ontvangst van de landelijke publieke zenders laat in het noorden nog te wensen over.

De regionale omroepen zijn wel klant bij KPN. RTV Drenthe komt dus wel op de noodmast in Assen te zitten. De omroep verwacht dat de noodzender de ontvangst van het radiosignaal in de provincie weer op het vertrouwde niveau brengt. Op dit moment is de ontvangst van de regionale omroep in Drenthe volgens Meijer 'redelijk, maar zeker niet optimaal'.

Wie het project in Assen gaat betalen is niet duidelijk. "Maar het is een dure grap, zoveel is zeker. Het zal wel een verzekeringskwestie worden. Zelf ben ik er al het hele weekeinde mee bezig geweest en er zijn vele tientallen medewerkers van KPN actief. Sommige van die mensen zijn teruggeroepen van vakantie", aldus Meijer.

Vorig artikelNPO waarschuwt voor ‘potentieel gevaarlijkse situaties’ in brief aan minister
Volgend artikel4daagseradio, 3FM en Keizerstad in het teken van de Nijmeegse Vierdaagse