Home Landelijke radio L1 verhuist komend weekend

L1 verhuist komend weekend

L1, de regionale omroep van Limburg, verhuist komend weekend naar een nieuw pand aan de rand van Maastricht, bij de wijk Amby. Vanaf volgende week maandag om 06.00 uur komen de uitzendingen uit de nieuwe studio’s. De uitzendingen op radio en tv zullen niet worden onderbroken. De officiële opening van het nieuwe onderkomen is medio mei.

Het nieuwe studiogebouw is eigendom van de Stichting Omroep Limburg, de houder van de publieke zendmachtiging in Limburg. L1 huurt het pand van de stichting. De kosten zijn binnen de begroting gebleven. Het gebouw, de audio- en videotechniek en de inrichting kosten in totaal zo’n 9,3 miljoen euro. L1 gaat van drie naar twee vestigingen. L1 Reclame (nu gehuisvest in Geleen) zal namelijk vanaf volgende week ook in het hoofdgebouw zijn ondergebracht. De L1-vestiging in Venlo (redactie en techniek) blijft gehandhaafd. In totaal werken in de nieuwbouw dagelijks zo’n honderd mensen.

Servaas Huys, voorzitter van de Stichting Omroep Limburg: “Als stichting die voor een groot deel met overheidsgeld werkt, hebben we scherp op de kosten gelet. Mede dankzij een subsidie van de provincie van 2,5 miljoen euro, hebben we het gebouw kunnen realiseren. De rest is gefinancierd uit de opbrengst van het oude pand en een lening bij de bank. De kijkers en luisteraars verwachten steeds meer van hun eigen regionale omroep. Een goede huisvesting voor de medewerkers en moderne apparatuur horen erbij om de verwachtingen te kunnen blijven waar maken.”

Harro Coumans, algemeen directeur van L1: “Wie onze huidige studio wel eens heeft bezocht, weet hoe hard we toe zijn aan een nieuw onderkomen. Het pand aan de Bankastraat werd 25 jaar geleden gebouwd voor enkele tientallen radio-medewerkers. Na de uitbreiding met regionale televisie in 1997, werken hier nu zo’n honderd mensen. Bij de oprichting van L1 stond nieuwbouw al op het wensenlijstje. Met de nieuwbouw in zicht, heeft L1 overigens jarenlang heel weinig geïnvesteerd in technische apparatuur. Daardoor hebben we nu ook onze apparatuur bijna volledig kunnen vernieuwen.”