Home Landelijke radio RADIONL gaat volgende week dinsdag van start

RADIONL gaat volgende week dinsdag van start

De Commerciële zender RADIONL start volgende week dinsdag om 11:00 uur haar uitzending via de etherfrequentie 101.8 FM in een groot deel van Friesland. Onder de noemer ‘Ik Luister Hollands’ zal de zender 24 uur per dag non-stop Nederlandstalige muziek uitzenden, dit loopt van van platen uit de jaren 50 tot Hollandse muziek van nu.

RADIONL begint met een non-stop programmering en een wekelijkse ‘RADIONL Top 20’. Later dit jaar hoopt de zender haar programmering verder uit te breiden. Daarnaast hoopt de zender de komende maanden haar ontvangst uit te breiden met diverse kabelfrequenties in Noord-Nederland.

Een opvallend punt in de opzet van RADIONL is dat het in zogenaamde editie-stelsels gebracht wordt. Dit houdt in dat RADIONL in bijvoorbeeld Friesland andere adverteerders kan laten horen dan in Overijssel of Drenthe en daarbij ook het nieuws, weer en verkeer voor die betreffende regio. Het bedrijf Caliope in Amsterdam heeft voor RADIONL de software voor deze edities-stelsels geschreven.

Het nieuws op RADIONL is het ANP Nieuws aangevuld met regionaal nieuws. Dit wordt gemaakt door een interne nieuwsredactie. Deze redactie zal ook show- en entertainmentnieuws gaan verzorgen op de zender. Het jinglepakket is gemaakt door Music Bizz uit Reusel en Karel van Cooten is de stationsstem van de zender.