Home Landelijke radio Kwart miljoen stemmen op radio- en tv-ringen

Kwart miljoen stemmen op radio- en tv-ringen

Er zijn inmiddels een kwart miljoen stemmen uitgebracht voor de nominaties op de Gouden Televizier- en RadioRin. Dat is voor het eerst in de historie, zo heeft de AVRO bekend gemaakt. Vorig jaar kwamen er gedurende de gehele stemperiode in september in totaal 160.000 stemmen binnen.

"Ik verwacht dit jaar minimaal een verdubbeling van het aantal stemmen ten opzichte van vorig jaar", verklaart Televizier-hoofdredacteur Peter Houben. "Op een ‘slechte’ dag komen er minimaal 7000 stemmen binnen. Een goede dag is goed voor bijna 40.000 stemmen. Het is echt ongelooflijk."

Eerder werd al bekend dat 3FM het goed doet bij de nominaties.

Volgens Houben is goed te merken dat de zenders promotie maken voor programma’s. "Iedere promo of oproep om te stemmen, heeft een direct effect op het stemgedrag. Via onze computergrafieken kunnen we exact zien wanneer een programma een oproep heeft geplaatst. Je ziet dan een piek in het stemverloop van dat programma."

In totaal worden er vier prijzen uitgereikt. De eerste is het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement van het seizoen 2007/2008. Verder zijn er de Zilveren Radio-Sterren worden uitgereikt aan de beste radiopresentatrice en –presentator. De hoofdprijs is de Gouden RadioRing die wordt uitgereikt aan het beste radioprogramma. Tot 30 september kan er gestemd worden voor de nominaties in de verschillende categoriën.De Gouden RadioRing wordt op 23 oktober tussen 14:00 en 15:00 uur uitgereikt.