Home Landelijke radio Arie Boomsma naar de KRO

Arie Boomsma naar de KRO

Arie Boomsma gaat naar de KRO. De radio- en televisiepresentator maakte onlangs bekend dat hij opstapt bij de Evangelische Omroep waar hij in conflict kwam met de leiding. Deze maand nog is hij te horen als presentator van ‘Dit is de dag’ op Radio 1. Per 1 oktober maakt hij de overstap.

Boomsma zegt dat hij goed past bij de levensstijl van de KRO, die hij typeert als open, respectvol en integer in de katholieke traditie. "De waarden van de KRO vind ik belangrijk. Het betrokken zijn bij de samenleving vind ik heel belangrijk." Komend najaar maakt hij een proefprogramma voor Nederland 3. Jonge homosexuelen worden daarin gevolgd naar hun coming-out. Daarnaast gaat hij een programma maken op Nederland 2, ‘In de schaduw van het nieuws’.

KRO-voorzitter Koen Becking: "De prioriteiten van de KRO liggen onder meer op journalistiek gebied en het bereiken van jongeren. Ik ben blij dat Boomsma ons team op deze punten komt versterken."

Mediadirecteur Taco Rijssemus: "Wij willen vooral op Nederland 3, de zender voor jongeren, de komende tijd ons stempel drukken, zonder de andere zenders te veronachtzamen natuurlijk. Dat gaan we samen met Arie Boomsma invullen. Ik zie erg uit naar de samenwerking met Arie."

Boomsma werkte sinds 2006 voor de EO. Hij werd eerder dit jaar geschorst nadat hij halfnaakt poseerde voor een homo-uitgave van het blad Linda. Deze zomer kwam hij opnieuw in het nieuws nadat de EO vroegtijdig de stekker trok uit satirische programma ‘Loopt een Man over het water‘.