Home Landelijke radio RadioNL in beroep tegen uitspraak over frequenties Cuijk en Ameland

RadioNL in beroep tegen uitspraak over frequenties Cuijk en Ameland

Directeur Nico Silvius van RadioNL heeft beroep aangetekend tegen de gerechtelijke uitspraak over zijn FM-frequenties in Cuijk en op Ameland bij het college van beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag. "Deze zal zich de komende maanden over de zaak gaan buigen", zo laat hij aan RadioFreak.nl weten.

De bestuursrechter in Rotterdam bepaalde vorige maand dat de twee kavels opnieuw verdeeld moeten worden omdat er geen regiogebonden programma worden uitgezonden. Volgens Silvius klopt dat niet en mag je als radiostations zoveel kavels hebben als je maar wil, als er maar geen sprake is van dubbele dekking is en niet meer dan 30 procent van de Nederlandse bevolking wordt bereikt.

Het radiostation uit Sneek kreeg in maart vorig jaar van het Agentschap van Telecom elf nieuwe regionale etherfrequenties toegewezen, waaronder de 95.3 FM (Kavel B31) in Cuijk en 89.4 FM op Ameland (Kavel B27). 

De Stichting Kabelkrant Ameland en Memories FM, een nog op te zetten commerciële zender uit de Brabantse gemeente Landerd, stapten daarop naar de rechter. Zij hadden beroep ingesteld tegen de beslissing om de frequenties aan RadioNL te geven, omdat het radiostation geen regiogebonden programma’s uitzendt. De rechter volgde die redenatie.