Home Landelijke radio KRO komt met liefdesprogramma op zondagavond bij 3FM

KRO komt met liefdesprogramma op zondagavond bij 3FM

De KRO start in september met 3FM-programma over liefde relaties en seks. Paul Rabbering en Sofie van den Enk zullen op zondagavond tussen 20:00 en 22:00 uur ‘PS Radio’ presenteren.

De KRO moet vanaf september doordeweeks twee uur zendtijd inleveren. RabRadio vervalt op vrijdag tussen 14:00 en 16:00 uur, omdat op deze tijd Rob Stenders een programma gaat maken voor PowNed. De KRO krijgt de twee uur zendtijd terug op zondagavond.

PS Radio richt zich op tieners en begin twintigers. Volgens de KRO past het programma in de doelstelling om met zijn programma’s een verbindende rol in de samenleving te spelen door middel van bijzondere verhalen van gewone mensen.

“Het programma is niet bedoeld om luisteraars afgeronde adviezen te geven. Paul en Sofie zijn geen deskundigen, maar eerder de grote broer en zus met iets meer levenservaring die een luisterend oor bieden. De ervaringen van mensen die in de uitzending te horen zijn, kunnen de luisteraars wel inspireren of nieuwe inzichten bieden”, aldus de KRO.

BNN maakte vijf jaar geleden al een zelfde soort programma op zondagmiddag bij 3FM: Brommer Kiek’n, gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Pim Veth. Dat programma verdween echter na minder dan een jaar alweer van de radio.