Home Landelijke radio KRO en NCRV teleurgesteld over Radio 747

KRO en NCRV teleurgesteld over Radio 747

KRO en NCRV zijn teleurgesteld over de beslissing die de Raad van Bestuur heeft genomen ten aanzien van Radio 747. Een alternatief plan van KRO en NCRV om de bezuinigingen van 13 miljoen euro op radio te realiseren, is daarmee van tafel. In dat plan kon KRO’s DolceVita en NCRV’s Plein Publiek op Radio 747 blijven bestaan, terwijl de bezuinigingsdoelstelling toch gehaald werd.

Het gezamenlijke plan van KRO en NCRV had vooral betrekking op behoud van de programmering van Radio 747 en een andere invulling van de Concertzender. In het alternatieve KRO/NCRV plan zou de informatieve functie voor Radio 747 behouden worden, en de Concertzender omgevormd worden tot het kanaal voor lichte muziek. De huidige culturele programmering zou daarmee overeind gebleven zijn.

Adjunct mediadirecteur KRO Ceciel ten Tusscher: “Inhoudelijk vond de Raad van Bestuur ons plan heel goed, o.a. omdat er in ons plan één radiozender zou zijn die lichte muziek brengt, de Concertzender, en dat 24 uur per dag. Toch achten ze ons plan niet haalbaar. Wij zijn teleurgesteld.”

In de plannen van de Raad van Bestuur om jaarlijks 13 miljoen euro te bezuinigen wordt Radio 747 overdag een lichte muziekzender en ’s avonds en in het weekend een zender in handen van de 39 e- + f-omroepen. De Raad van Bestuur stelt ook het nieuwe Radio 4 Extra voor, dat de Concertzender op de kabel moet vervangen