Home Landelijke radio KRO brengt ‘Goedemorgen Nederland’ ook op Radio 1

KRO brengt ‘Goedemorgen Nederland’ ook op Radio 1

De KRO start aanstaande maandag met een radioversie van het tv-programma ‘Goedemorgen Nederland’. Het programma wordt tussen 09:30 en 10:30 uur uitgezonden. "KRO’s Goedemorgen Nederland toont een grote betrokkenheid bij de ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving, gebaseerd op de KRO-thema’s over zorgzame samenleving, opvoeding en spiritualiteit", zo omschrijft de omroep het programma.

De hoofdgast in de televisie-uitzending zou ook terug moeten komen in de radiostudio. Sven Kockelmann gaat het programma presenteren.

25 augustus gaat de hele programmering van Radio 1 op de schop. Zo verdwijnt het Radio 1 middagjournaal, maar word thet ochtendjournaal een half uur langer.

Eerder werd ook al bekend dat Arie Boomsma en Thijs van den Brink voor de EO een dagelijkse talkshow gaan presenteren op Radio 1. Het nieuwe radioprogramma van de EO gaat ‘Dit is de Dag’ heten en zal van 10:30 tot 12:00 uur te horen zijn.

De AVRO stopt per 25 augustus met het programma ‘Wat Nu…?’ op Radio 1 en begint dan met een dagelijks gezondheidsmagazine op de nieuws- en sportzender. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Mom, die ook de presentator is van het huidige middagprogramma. Pia Dijkstra wordt de vaste vervanger van Jan Mom. De Praktijk wordt iedere werkdag uitgezonden van 13:30 tot 14:30 uur.

De NCRV stopt met ‘MM-Magazine’ en begint het programma ‘Lunch’ tussen 12:15 en 13:00 uur.