Home Landelijke radio KPN gooit tvpakketten om, alleen regionale radio blijft landelijk

KPN gooit tvpakketten om, alleen regionale radio blijft landelijk

KPN

De radiozenders van de regionale omroepen blijven landelijk te horen via KPN Interactieve Televisie. Dat zegt de Stichting Roos, die de belangen behartigd van de regionale omroepen, tegen Mediamagazine. Vanaf 4 juli zijn de televisiezenders van de regionale omroepen niet meer te zien bij alle KPN-abonnees. Alleen de omroep van de eigen provincie en omringende provincies zitten dan nog in het pakket.

KPN gaat met de wijziging terug naar de minimale must-carry doorgifteplicht die in de Mediawet staat. Ziggo heeft aangegeven geen plannen te hebben om het aanbod te wijzigen.

Bezwaar

Directeur van Omrop Fryslân, Jan Koster, baalt ervan en wil in gesprek met KPN. Volgens Koster heeft Omrop Fryslân een streepje voor door de Friese taal en zijn Friezen buiten Fryslân meer betrokken bij de Omrop dan inwoners van andere provincies die nu elders wonen. Hij wil ook bij het ministerie en de provincie aankloppen.

Lokale omroep

Ook voor lokale omroepen gaat er wat veranderen. Lokale televisie- en radiozenders krijgen een andere voorkeuzeplek bij KPN. Veel lokale omroepen balen ervan, omdat ze op een minder vindbare plek komen tussen de 1100 en 1400. De overkoepelende organisatie OLON heeft bezwaar gemaakt.

Ook bij abonnees van dochterbedrijven Telfort en XS4all worden de wijzigingen doorgevoerd.