Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 20 november

Kort radionieuws van woensdag 20 november

Miljoen euro voor FunX
Staatssecretaris Van Leeuwen (LPF) heeft in de mediabegroting voor 2003 één miljoen euro gereserveerd voor FunX. Het (publieke) radiostation dat zich richt op de multiculturele stadsjongeren krijgt de subsidie omdat het de intergratie zou bevorderen. Een even groot bedrag zullen de wethouders van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gezamenlijk opbrengen.

FunX zendt in Rotterdam uit via de etherfrequentie 91.8 FM. Daarnaast gaat het radiostation straks uitzenden in de regio’s Den Haag (via 98.4 FM), Amsterdam (96.1) en Utrecht (96.1). De zender is al wel voor iedereen via een live stream te beluisteren.

Clairy Polak naar NOVA
Clairy Polak zal, met ingang van 27 januari 2003, namens de VARA deel uitmaken van het presentatie-team van de actualiteitenrubriek NOVA (NPS/VARA). Polak stopt met de presentatie van het VARA-radioprogramma Ophef en Vertier. Op de woensdagochtend blijft ze wel, één keer in de maand, voor de VARA het Radio 1-programma De Ochtenden presenteren.

Ruuddewild.nl start actie met de Nationale Kinderkrant
Het 3FM-programma ruuddewild.nl van BNN en de Nationale Kinderkrant gaan een samenwerking aan. De Nationale Kinderkrant levert voor elke radio-uitzending op woensdagmiddag de Nationale Kinderflits, oftewel de actualiteit van kinderen. De start vindt woensdag 4 december 2002 plaats.

Kinderen worden door de Nationale Kinderkrant uitgenodigd om de eerste woensdag van de maand live in het radio-programma te praten over hun actualiteiten. De andere weken wordt een kind geïnterviewd over zijn of haar nieuws via de telefoon.