Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 5 augustus

Kort radionieuws van maandag 5 augustus

ID&T wil liever Radio dan TV
Evenementengigant ID&T wil liever een radio- dan een tvzender. ID&T zet zijn plannen voor een 24-uur tv-dancestation, ID&T TV, in de ijskast. Reden is dat ID&T zijn tijd en geld wil steken in het verkrijgen van een radiofrequentie.

De TV-zender die in september gelanceerd zou worden, loopt zeker een half jaar vertraging op. Onlangs oordeelde de rechter van Rotterdam dat de FM-frequenties onder commerciële radiozenders geveild zullen worden. De financiering voor de tv-zender is overigens nog niet rond. ‘We willen onze tv-plannen uitbreiden en hebben dus meer geld nodig dan geraamd’, zegt De Winter. De organisator van dance-evenementen had aanvankelijk 32 miljoen euro uitgetrokken voor ID&T TV. Gesprekken met financiers zijn gaande.

Radiofusie voor betere nieuwskwaliteit
Dat aan de bedenkelijke kwaliteit van de nieuwszender Radio 1 al jaren niets is veranderd, lijkt niemand te deren, schrijft Marcel Wichgers op de Forum-pagina in De Volkskrant. De interviews kunnen beter montages zijn met korte citaten en een door de journalist ingesproken verslag. Er is een gebrek aan specialisten en dus aan feitenkennis. De items duren meestal te lang. De daluren laten pulpradio horen: een eindeloze stroom interviews en willekeurige muziek. De avond is alleen voor jongeren en sport. Voeg Radio 1 en 747AM samen, Radio 2 en 3 ook en maak van Radio 4 een culturele zender voor alle muzieksoorten, vindt hij.

Radio Oost versterkt positie
De luistercijfers van Radio Oost vertonen een stijgende lijn. Over de periode mei/juni behaalde de omroep voor Overijssel een marktaandeel van bijna 19 procent, hetgeen ruim twee procent hoger is dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft Radio Oost haar koppositie in het Overijsselse radiolandschap versterkt. Op de tweede plaats staat 3FM en op de derde plaats vinden we Sky radio.