Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 25 november

Kort radionieuws van maandag 25 november

Sky Radio Luistercontrole afgesloten
De Sky Radio Luistercontrole is afgelopen vrijdag beëindigd. Gedurende drie weken trokken 3 promotieteams van het bekende radiostation in de ochtend en avondspits door Nederland om willekeurige auto’s aan te houden. Als de bestuurder Sky Radio had aanstaan werd hij of zij beloond met een zogenaamde “Sky Box” gevuld met cadeaus. In totaal zijn er circa 50.000 Sky Boxen uitgedeeld.

De luisteraars maakten tijdens de actieperiode ook kans om een auto te winnen. Woensdag 27 november zullen de 15 finalisten bekend worden gemaakt via skyradio.nl. De finale zal op 6 december op het circuitpark Lelystad gehouden worden.

RTV Oost zet Baby Benz in voor jacht op nieuws
Vanaf eind november zullen de reporters van RTV Oost de beschikking hebben over een Mercedes A 140, ook wel bekend als de “Baby Benz”. Het opvallende wagentje zal uitgerust worden met een zender en een uitschuifbare zendmast zodat volgens de regionale omroep de berichtgeving uit Noordwest-Overijssel nog eerder gebracht kan worden.

Een ander voordeel van een dergelijke werkwijze is een sterk verbeterde geluidskwaliteit. In veel gevallen heeft de verslaggever geen telefoon meer nodig om in de uitzending zijn verhaal te doen.

Omroepen begraven strijdbijl en fuseren
De twee radiostations in de Hof van Twente hebben hun strijdbijl begraven. De Stichting Reggestad Radio en Twickelstad FM gaan op in de Stichting Lokale Omroep Hof van Twente. Het bestuur van de nieuwe omroeporganisatie in oprichting heeft dat bekend gemaakt.

De verhouding tussen Radio Reggestad (die in Goor, Markelo en Diepenheim actief is) en Twickelstad FM (dat in Delden en omgeving uitzendt) was zo slecht, dat ze allebei een zendmachtiging wilden aanvragen voor de Hof van Twente. Door tussenkomst van wethouder H. Knuiman zagen beide daarvan af. Hadden ze dat niet gedaan, dan had de gemeenteraad uit één van beide aanvragen moet kiezen, omdat er wettelijk maar één lokale omroep per gemeente is toegestaan. Dat de beide radiostations niet op één golflengte konden komen, had te maken met cultuurverschillen.

Na intensief overleg onder leiding van mevrouw E. Blaak (voormalig burgemeester van Diepenheim en Goor) zijn beide omroeporganisaties het nu eens geworden over de opzet van een Hofbreed radiostation dat voldoet aan de wettelijke eisen. Het komt er op neer dat de omroep naar eigen inzicht 56 uur radiozendtijd per week vult en evenveel zendtijd besteedt aan informatie, cultuur en educatie die alle een relatie moeten hebben met de Hof van Twente. Een programmaraad ziet erop toe dat de omroep zich er aanhoudt.

Vorig artikelVeronica komt met nieuwe bladen
Volgend artikelVVD: Geen bezuinigingen op publieke regionale en commerciële omroep