Home Landelijke radio VVD: Geen bezuinigingen op publieke regionale en commerciële omroep

VVD: Geen bezuinigingen op publieke regionale en commerciële omroep

De VVD wil niet dat de voorgenomen bezuinigingen op de publieke omroep gevolgen hebben voor de lokale en regionale omroepen. De VVD heeft tijdens de behandeling van het media-onderdeel van de begroting O.C.W. op 26 november duidelijk gemaakt, dat voorgenomen bezuinigingen in medialand beperkt moeten blijven tot de landelijke omroep. Woordvoerder Annemarie Jorritsma:” Er zijn goede argumenten voor om de lokale en regionale omroepen, waar iedereen met plezier naar luistert, te ontzien.”

Volgens Jorritsma kan Hilversum nog wat leren van de regionale en lokale omroepen in Nederland. “Als ik kijk naar de verschillende regionale zenders, dan slagen zij er in zeer behoorlijke kijkersgroepen aan zich te binden en dat met zeer bescheiden budgetten, ze zouden hier in Hilversum een voorbeeld aan moeten nemen” aldus het VVD-Kamerlid.

Gisterenavond werd er tot laat vergadert in de Tweede Kamer over de begroting voor de publieke omroep. De VVD kreeg in haar plannen voor bezuinigingen bijval van D’66, de partij is van mening dat de publieke omroepen zich te commercieel gedragen. D’66 wil een soort kwaliteitsnorm voor amusementsprogramma’s bij de publieke omroepen.