Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 1 september

Kort radionieuws van maandag 1 september

TROS stopt met live Jazz-concerten

De TROS gaat stoppen met het live uitzenden van jazzconcerten in het programma ‘Sesjun’ op Radio 4. De omroep vindt de live-registraties in het donderdag-programma te duur.

Medewerkers strijden voor behoud Omroep Tholen

Met de slogan ‘Het lokale geluid mag niet uit!’ zijn zaterdag de medewerkers van Omroep Tholen een handtekeningenactie begonnen om Omroep Tholen (Zeeland) in de lucht te kunnen houden. Omroep Tholen kreeg op 1988 als eerste lokale omroep van Nederland een officiële zendvergunning en ging hier mee achttien jaar geleden als eerste plaatselijke omroep legaal de ether in.

Het college van Burgemeester en Wethouders wil uit puur zakelijk oogpunt geen subsidie meer verstrekken aan de lokale omroep en baseert zich daarbij op een gehouden luisteronderzoek waaruit blijkt dat in een week tijd 5% van de 23.000 Tholenaren naar de lokale omroep luistert.

Het geheel stopzetten van de subsidie is voor de medewerkers uiteraard als een schok aangekomen. Juist de afgelopen jaren is keihard aan het station gewerkt: iedere dag lokaal nieuws, regionale informatie, vele lokatie-uitzendingen en een professionele vormgeving. Het woord is nu aan de Thoolse luisteraars en de Thoolse politiek om het lokale geluid te behouden. De gemeenteraad zal op negen september het collegevoorstel bespreken.

Jongerenprogramma van TV Flevoland nu ook op de radio

Het jongerenprogramma ‘Beneden Peil’ op TV Flevoland krijgt vanaf vrijdag vijf september ook een versie op Radio Flevoland. Elke vrijdag tussen 19:00 en 20:00 uur is het nieuwe programma te horen op de regionale omroep.

In de eerste uitzending zal het programma ook haar nieuwe website Benedenpeil.nl lanceren.

Nieuwe live-programma’s op Webfm

Webfm, het publieke radiostation van de gemeente Beuningen start met drie nieuwe live radioprogramma’s op de zaterdagmiddag tussen 12:00 uur en 18:00 uur. De eerste uitzending van deze programma’s start op zaterdag zes september aanstaande. Naast de al bestaande uitzendingen van de Wakkere Wereld elke werkdag tussen 7:00 en 9:00 uur in de ochtend, zijn dit de eerste live uitzendingen van Webfm in het nieuwe adioseizoen.

In de komende maanden zullen zowel doordeweeks als in het weekend nog meer nieuwe programma’s van start gaan.