Home Landelijke radio Kort radionieuws van donderdag 5 december

Kort radionieuws van donderdag 5 december

Sky Radio nieuws
Sky Radio is de best beluisterde radiozender in het Rijnmondgebied. Dat blijkt uit de luistercijfers van onderzoeksbureau Intomart over de periode september-oktober 2002. De zender heeft in de regio een marktaandeel van 13%, waarbij het Radio Rijnmond (11,7%) en Yorin FM (11,1%) achter zich laat.

De inwoners van de drukbevolkte regio Rijnmond kunnen hun radio afstemmen op vrijwel alle stations die in Nederland uitzenden en tevens op een keur aan regionale zenders, wat voor veel concurrentie zorgt.

Intomart is ook iets te weten gekomen over de politieke voorkeur van Sky Radio-luisteraars. Een analyse over de periode mei-oktober 2002 laat zien dat een derde van alle Nederlanders die op de VVD en Groen Links stemt, elke week naar de bekende non-stop muziekzender luistert. Onder CDA en PVDA stemmers staat Sky Radio op een tweede plaats. Respectievelijk 27,8% en 32,7% van de kiezers op CDA en PVDA stemt iedere week af op 100.7 FM.

Delta FM nu ook in stereo in de ether
Delta FM, de lokale omroep voor de gemeente Twenterand, is nu ook in stereo via de ether te ontvangen. Vorige week werden de nieuwe zenders, die het stereo- geluid mogelijk maken, geïnstalleerd. Voor de luisteraars verandert er verder niets, de frequenties blijven hetzelfde.