Home Landelijke radio 300 bezwaarschriften tegen nieuwe vergunning zendmasten Lopik

300 bezwaarschriften tegen nieuwe vergunning zendmasten Lopik

De gemeente Lopik heeft ongeveer driehonderd bezwaren tegen de nieuwe milieuvergunning voor de zendmasten ontvangen. De bewoners van de wijk Zenderpark ontvingen enkele weken terug een concept bezwaarschrift, met het verzoek deze in te dienen bij de Gemeente Lopik. Het initiatief kwam van de Werkgroep Zendmasten, die zich vorige week als een vereniging heeft laten inschrijven.

De Vereniging Zendmastenproblematiek IJsselstein, afgekort tot VZIJ, heeft nog niet gereageerd of men tevreden is met het behaalde resultaat. De behaalde score is 10%, omdat er ruim 3000 brieven zijn bezorgd door de vereniging in de wijk.

De huidige milieuvergunning voor de twee radiozendmasten stamt uit 1980. Dit was in de tijd dat er nog geen sprake was van bebouwing rond de masten. De Vereniging Zendmastenproblematiek IJsselstein is van mening dat de Gemeente Lopik veel meer voorwaarden moet stellen in de vergunning. Zo wil de kersverse vereniging dat Nozema alleen in noodgevallen gaat uitzenden op het vermogen van 240kW. Zenderbouwer Nozema wil het recht behouden op dat vermogen uit te zenden, conform de eerdere afspraken.