Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 21 oktober

Kort radionieuws van dinsdag 21 oktober

KRO tegen BNN-lied, maar geen boycot
De KRO is het niet eens met het kiezen van Ledenwerfsingle van BNN tot megahit. Ze vind dat hierover door de zendercoordinator niet op de juiste wijze is overlegd met de omroepvertegenwoordigers in de zenderredactie van 3FM. De KRO boycot het nummer echter niet, dit doen wel de omroepen VARA, NPS en VPRO. Eerder melde we dat dit wel het geval was maar dit blijkt dus niet waar te zijn, de KRO is alleen tegen de uitverkiezing van het nummer.

Rechter blijft achter besluit webradio staan
Radiostations moeten voor het uitzenden op internet toch auteursrechten betalen, dit schrijft Webwereld. Het bezwaar van diverse radiostations is door de rechter van tafel geveegd.

ID&T gaat mobiel
ID&T en Telfort gaan samen mobiele diensten aanbieden aan de Nederlandse dance-scene. Het merk zal de naam ‘ID&T MOBILE operated by Telfort’ dragen en wordt in november gelanceerd.

Het aanbod bestaat uit ID&T MOBILE, prepay en abonnement, met diverse specifieke mobiele diensten die aansluiten op de wensen van het dance-publiek. Voor toekomstige klanten van ID&T MOBILE betekent dit onder meer toegang tot ringtones, MP3 muziek – de nieuwste dancetracks via ID&T Radio – en allerlei interactieve diensten. Op termijn wordt gedacht aan electronische toegangsbewijzen voor de evenementen van ID&T.

YAM FM op Multikabel
De programmaraad van Multikabel heeft geadviseerd om YAM FM aan het radiopakket toe te voegen.

BNN-actie in de Tweede Kamer
Enkele tientallen aanhangers van omroep BNN hebben vandaag het vragenuurtje van de Tweede Kamer in Den Haag verstoord. De jongeren, gestoken in rode T-shirts met de tekst ‘we zitten in de shit, dus wordt lid’, bevonden zich op de publieke tribune. De jongeren verstoorden de beantwoording van staatssecretaris Wijn (Financiën) op vragen over zijn belastingplannen en deden Balkenendemaskers voor hun gezicht. De vergadering werd enkele momenten geschorst, daarop verlieten de BNN’ers rustig het pand.