Het luisteren naar online radiostations en podcasts groeit hard, terwijl de luistertijd naar traditionele radiostations gestaag afneemt. Dat stelt het Online Radio en Podcast Onderzoek, dat is uitgevoerd door DVJ Insights onder 500 respondenten.

Het luisteren naar radiostations zonder ether, kabel of DAB+-ontvangst, is het afgelopen jaar met 21 procent gegroeid, stellen de onderzoekers. Bij online streamingdiensten is een groeit te zijn van 39 procent en de podcastbeluistering groeide in een jaar tijd met 40 procent. Volgens het onderzoek neemt de luistertijd naar de traditionele radio met 15 procent af. Vooral jongeren tussen de 13 en 29 haken af.

De cijfers van het onderzoek van DVJ Insights zijn niet in lijn met die van die van de AudioMonitor van het NLO. Dat onderzoek liet vorige maand zien dat de luistertijd van de traditionele radio stabiel is. Het onderzoek Media:Tijd laat echter de laatste jaren juist wel een afname zien van hoeveel Nederlanders naar de radio luisteren.

Alle resultaten van Online Radio en Podcast Onderzoek worden morgen gepresenteerd op de Online Radio Day. Op die dag worden ook de Online Radio Awards uitgereikt.

De Online Radio Awards worden georganiseerd door de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en Spreekbuis.nl. RadioFreak.nl is één van de mediapartners van de prijs.

Foto: Pixabay

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.