Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 17 december

Kort radionieuws van dinsdag 17 december

Radio 192 op de kabel in Eindhoven
De radiozenders Sky Radio, Radio 538 en Radio 192 krijgen van de Programmaraad Zuidoost-Brabant per 1 maart een positief advies voor een plaats in het vaste pakket van 32 zenders dat in de regio te beluisteren is. Hiertoe zouden Radio 10FM, Radio Royaal en Radio Nationaal uit dat pakket gehaald moeten worden.

Dit betekent niet dat die drie ook meteen van de kabel verdwijnen. De programmaraad adviseert de drie kabelexploitanten in de regio over de samenstelling van een pakket van 32 van de veertig zenders die te beluisteren zijn. Sky Radio en Radio 538 zijn populaire zenders op kabel, maar de raad heeft ze al enkele jaren niet meer voorgedragen voor het pakket van 32. Daardoor hebben ze bij UPC – de grootste exploitant – een lage prioriteit gekregen en zouden ze ook uit het pakket van veertig kunnen gaan vallen. Dat wil de programmaraad met het nieuwe advies voorkomen.

Staatssecretaris laat medialandschap onderzoeken
Media-staatssecretaris Cees van Leeuwen laat de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) een onderzoek instellen naar het functioneren van het totale medialandschap. Gisteren heeft hij daartoe de opdracht gegeven. Van Leeuwen maakte dat bekend tijdens de openbare jaarvergadering van het NUV (Nederlands Uitgeversverbond) waar hij deelnam aan een discussie. Al eerder stelde de WRR in opdracht van Van Leeuwen een onderzoek in naar het reilen en zeilen van de publieke omroep.

Van Leeuwen verwacht dat de resultaten van zo’n mediabreed onderzoek in 2004 beschikbaar zullen zijn.

Kerstdocumentaire op Radio Flevoland
Op eerste kerstdag zendt Radio Flevoland tussen 12.00 en 13.00 uur de documentaire, Mieke, Moeder en Kloosterzuster, uit. Hierin word Mieke van den Hoven uit Dronten gevolgd die in mei van dit jaar toetrad tot het klooster.

De documentaire is ook via de website van het station te beluisteren.

Klassieke kerstmuziek bij de AVRO
De AVRO biedt vanaf nu op één van zijn drie webradiokanalen kerstmuziek uit verschillende landen en tijden. 24 uur per dag Klassieke kerstsfeer met werken van Debussy, Tsjaikovsky, Schönberg’s Weihnachtsmusiken.