Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 14 januari

Kort radionieuws van dinsdag 14 januari

Nieuwe programmering voor Noordzee FM

Noordzee FM heeft de nieuwe programmering, die vanaf 3 februari in zal gaan, bekend gemaakt. Het commerciële radiostation werd vorig jaar gekocht door mediamagnaat John de Mol. Kort daarna vertrok Erik de Zwart ook naar Noordzee FM, die het team wist te versterken met Gordon en Robert Jensen.

De nieuwe programmering is als volgt:

06.00 – 10.00 Gordon
10.00 – 12.00 Arlo van Sluis
12.00 – 14.00 Marcel Vermeer
14.00 – 16.00 Colin Banks
16.00 – 19.00 Robert Jensen
19.00 – 22.00 Thorvald de Geus

Noordzee FM zal voorlopig tussen 22.00 en 06.00 uur zuiver Nederlandstalige muziek blijven draaien vanwege de vergunning die het station heeft waarin staat dat er een gedeelte van de muziek Nederlandstalig moet zijn.

Lijsttrekkers bij Edwin Evers

De ochtendshow van Radio 538 staat tot en met 21 januari in het teken van de verkiezingen. Edwin Evers ontvangt diverse lijsttrekkers in zijn ochtendshow. De dj zal op eigen wijze de lijsttrekkers over hun politieke programma onder vuur nemen, maar ook de Radio luisteraars komen aan het woord. Zij kunnen tijdens de uitzending hun vragen aan de lijsttrekker van die ochtend stellen.

Woensdag is Wouter Bos van de PvdA aan de beurt, donderdag brengt Balkenende een bezoek aan Radio 538 en op vrijdag komt Femke Halsema, lijsttrekker van GroenLinks haar verhaal doen. Maandag 20 januari is het de beurt aan Jan Marijnissen van de SP en tenslotte komt op dinsdag 21 januari D66-lijsttrekker Thom de Graaf zijn woordje doen.

NOS krijgt DAB licentie

De NOS heeft van het ministerie van Economische Zaken een landelijke licentie verkregen voor de uitzending van digitale radio middels DAB (Digital Audio Broadcasting) via de ether. Dat meld Emerce. Landelijke commerciële radiozenders zijn niet blij met de ‘gratis’ licentie-uitgifte. De bouw en exploitatie van het zendernetwerk voor de NOS zal Europees worden aanbesteed.

De NOS zal Radio 1, 2, 3FM, 4, 747 AM en de ConcertZender via de toegewezen frequentie uitzenden. Nozema, waarin de NOS een aandeel van veertig procent heeft, stelt in een reactie dat het ervan uitgaat de opdracht binnen te halen voor het bouwen van het netwerk omdat in haar optiek er “geen ander Europees bedrijf bestaat dat binnen afzienbare tijd een DAB-netwerk kan opzetten”, aldus woordvoerder Erik van Stokkom. Het is voor het eerst dat de NOS een aanbesteding voor zenderexploitatie doet. Lees verder >>>