Home Landelijke radio Kort geding van Llink tegen Commissariaat van de baan

Kort geding van Llink tegen Commissariaat van de baan

Het voor 14 april geplande kort geding van Llink tegen het Commissariaat voor de Media en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van de baan. De NPO heeft het niet nodig gevonden om, vanwege de ingekochte ledenwerfspotjes met het geld van ledenbijdragen, de programmafinanciering van Llink opnieuw te stoppen, meldt de omroep.

Op 24 maart had het Commissariaat voor de Media voor de tweede maal aan de NPO geadviseerd de programmafinanciering van Llink met onmiddellijke ingang te staken. Ditmaal omdat de omroep met goedkeuring van de bewindvoerder 25.000 euro had uitgegeven aan tv-spotjes om de laatste leden binnen te halen. Deze spotjes zijn betaald met de ledenbijdragen van de mensen die de afgelopen tijd massaal lid zijn geworden. Dit was tegen de wens in van het Commissariaat.

De bewindvoerder van Llink, advocaat Paul Schaink, begrijpt wel waar de actie van het Commissariaat vandaan komt. In het verleden heeft de omroep zowel programma- als campagnebudgetten overschreden. Van het Commissariaat mocht Llink nu, in de fase van surseance, helemaal niets meer aan ledenwerving besteden. 

De omroep en de bewindvoerder waren het daar niet mee eens en hadden daarom een kort geding aangespannen tegen het Commissariaat en de NPO. Deze is nu weer ingetrokken en de NPO continueert in ieder geval tot eind april de programmafinanciering van Llink.