Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio start maandag met nieuwe middagprogrammering

BNR Nieuwsradio start maandag met nieuwe middagprogrammering

BNR Nieuwsradio is door bezuinigingen gedwongen de middagprogrammering aan te passen. De commerciële nieuwszender richt zich in de nieuwe programma’s op welbespraakte ondernemende mensen.

Eerder werd al bekend dat er een dagelijks talkradio-programma komt dat PepTalk gaat heten. Het programma is dagelijks te horen tussen 12:30 en 14:30 uur. "Het uitgangspunt van PepTalk is ‘radio met een mening’, gebaseerd op de immens populaire talkradioprogramma’s in Amerika en Groot Brittannië", aldus BNR. "Op basis van het laatste nieuws poneert de presentator een aantal stellingen over actuele ontwikkelingen. Vervolgens gaat PepTalk in discussie met betrokkenen, deskundigen en luisteraars. Presentatoren van het programma zijn oud-RTL Nieuwslezer Sander Simons, columnist en presentator Prem Radhakishun, oud-Kamerlid Joost Eerdmans en journalist en presentator Frederique de Jong."

BNR hoofdredacteur Paul van Gessel geeft een positieve draai aan het verhaal. "We gaan iets nieuws doen! We treden in de voetsporen van onder anderen Rush Limbaugh, Howard Stern en Bill O’Reilly, allemaal gerenommeerde Amerikaanse talkradio-host. In Nederland kennen we dit verschijnsel niet: een presentator met een mening. Dat doorbreken we nu."

Tussen 14:30 uur en 15:30 uur focust de zender zich met BNR Specials op de ondernemende mens. In deze programma’s staan ondernemen, innovatie, carrière, leiderschap en mobiliteit centraal. "Onze luisteraars zijn ondernemende mensen, die het onderste uit de kan willen halen. Deze programma’s stralen die ambitie uit. Het is inspirerende radio voor ondernemende mensen", aldus Van Gessel.

Bestaande programma’s hebben kleine wijzigingen. Paul van Liempt met Aan de Slag gaat ‘s-middags door tot 12.30 uur. De middageditie van On the Move met Niels Heithuis gaat een half uur eerder van start om 15:30 uur.