KINK moet in de strijd tegen de noodverlenging van de FM-frequenties toch wachten op de bodemprocedure in juni. Nadat de bestuursrechter eerder geen reden zag voor een uitspraak in een kort geding, omdat er ‘geen spoedeisend belang’ zou zijn, heeft ook het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) besloten dat er niet eerder een uitspraak komt.

Het beroep van KINK was ingesteld tegen het besluit van het kabinet om de landelijke FM-frequenties voor de derde keer te verlengen. De zender wilde niet wachten op de bodemprocedure tegen de noodverlenging, die 24 juni dient. KINK vond dat er haast geboden is, omdat de FM-frequenties al in september verlengd worden.

Bijval van Qmusic

In april zag de bestuursrechter in Rotterdam “geen spoedeisend belang” voor de zaak en wees het verzoek af. In mei volgde een beroep bij het CBb waarbij alle partijen gehoord werden. Dinsdag deed het CBb uitspraak, waaruit bleek dat KINK de beroepszaak heeft verloren en nu moet hopen op een goede afloop van de bodemprocedure.

Recent kreeg KINK bijval van Qmusic, een van de zenders waarvan de FM-frequentie wordt verlengd. Qmusic vindt een noodverlenging niet meer nodig, omdat de radioadvertentiemarkt onlangs spectaculair gegroeid is.

Foto: Nathan Reinds