Home Landelijke radio BNN, VPRO en de NTR willen FunX adopteren

BNN, VPRO en de NTR willen FunX adopteren

Verschillende publieke omroepen zijn gezamenlijk in gesprek om radiostation FunX te adopteren. BNN, VPRO en NTR zijn momenteel met de jongerenzender in gesprek om het station voort te zetten. Dit zegt directeur radio van de Nederlandse Publieke Omroep, Jan Westerhof, in Spits.

"We moeten desnoods meer dan nu uitgeven aan FunX, maar de gesprekken verlopen tot dusver positief, dus ik heb goede hoop dit de komende maanden af te ronden. Het is belangrijk om FunX als een geheel te behouden, en dus niet, zoals gebruikelijk is in Hilversum, op te delen en te versnipperen over de omroepen. De luisteraar moet zo min mogelijk merken van verschuivingen achter de schermen."

De jongerenzender zelf staat neutraal tegenover de plannen van Westerhof. Zij willen vooral dat de zender blijft bestaan zoals hij nu is en de jongeren kan blijven bedienen die het nu bedient. Ook laat ze weten met andere partijen ingesprek te zijn. "Onze voorkeur gaat uit naar die partij die de waarde van FunX erkent. Maar alle gesprekken zijn nog in de beginfase, dus er is ook nog niets concreet."

Het station is opzoek naar een oplossing omdat na 2012 de subsidie aan FunX stopt. Maandag suggereerde mediaminister Van Bijsterveldt dat FunX de FM-frequenties kwijt zou raken, maar volgens een woordvoerder van de minister is daar nog niks over besloten. Daarnaast gaat minister Verhagen van Economische Zaken over frequentieruimte.