Home Landelijke radio Kink FM 15 jaar terug in de tijd

Kink FM 15 jaar terug in de tijd

Kink FM doet morgen de hele dag alsof het 7 september 1991 is. Dat was de tijd van de Golfoorlog, het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en Arnold Schwarzenegger speelde voor de tweede keer de Terminator. Niet alleen de muziek uit 1991 is de hele dag te horen, maar zelfs het ANP doet mee: de gehele dag zijn tijdens de nieuwsbulletins vijftien jaar oude berichten te horen. Ook wordt de luisteraar ieder uur op de hoogte gehouden van het weer van die dag.

Tussen 07:00 uur ’s ochtends en 07:00 uur de volgende ochtend is er onder meer een speciale uitzending te horen van Kink FM’s alternatieve hitlijst, de Kink 40 van 7 september 1991. Jan Douwe Kroeske laat 2 Meter opnamen van toen horen en technoproducer Maarten van der Vleuten maakte een speciale jaarmix met de beste alternatieve dance uit die periode.

“Het jaar 1991 was cruciaal in de muzikale beleving van velen”, zegt station Manager Arjen Grolleman. “De grunge stond op de drempel van de doorbraak, de uiteindelijke wasdom van de dansmuziek werd een feit. Daarnaast moeten onze diskjockeys de hele dag echt doen alsof het 7 september 1991 is: dus geen e-mail, TMF bestond nog niet en sushi was nog hip.”

Overigens bestaat Kink FM zelf pas sinds 1995.