Home Landelijke radio RKK start met ‘U bevindt zich hier’

RKK start met ‘U bevindt zich hier’

Het RKK komt vanaf zondag 10 september met het nieuwe radioprogramma ‘U bevindt zich hier’ dat de katholieke hotspots op de kaart gaat zetten. Wekelijks is een programma over een bepaalde locatie te horen op Radio 5 (zondag, 19:00 – 19:30 uur) en óp locatie kunnen mensen via hun mobiele telefoon een versie van vijf minuten opvragen.

‘U bevindt zich hier’ gaat over katholieke plekken in Nederland waar een verhaal aan vast zit. De Bonifatiusbron in Dokkum, het putje bij Heiloo, het geboortehuis van pater Karel in Munstergeleen, de Stille Omgang in Amsterdam. Het radioprogramma brengt verhalen waarin heden en historie elkaar afwisselen. Op de besproken locatie komt een bordje te staan met een verwijzing naar een 0900-nummer dat de bezoeker met zijn mobiele telefoon kan bellen om een vijf minuten-versie van het programma te beluisteren en om zo, ter plekke, meer over de trekpleister te weten te komen. En dan gaat het met name over de spirituele waarde van de plek.

Bart Geeraedts is bedenker en uitvoerder van het nieuwe concept. “Broadcasting bestaat al jaren, sinds kort doen we via internet aan narrowcasting voor een selecte groep en nu introduceren wij locatiecasting. Dat je op een plek staat, iets wilt weten erover en dit direct kan opvragen. Ik vind dat wij als programmamakers er verantwoordelijk voor zijn om te zorgen dat hetgeen wat in de ether komt, ook op een andere manier duurzaam te beluisteren is. Door dit concept gaat de omgeving meer leven, laten we horen wat die met mensen doet én zetten we RKK op de kaart.”