De aangepaste kermis in Tilburg zal dit jaar landelijk te beluisteren zijn via de digitale ether (DAB+). Daarnaast werkt evenementenzender Kermis FM samen met de lokale omroep Goirle (LOG). De uitzendingen beginnen op 16 juli en zijn ook op televisie en via internet te volgen.

Door de coronacrisis gaat een van de grootste evenementen van Nederland dit jaar in aangepaste vorm door als de Vakantiekermis Tilburg. Op flink wat locaties in de stad komen tien dagen lang in totaal zo’n 140 attracties te staan. Het terrein zal wel afgesloten worden, zodat er een beperkt aantal mensen op kan. Sinds deze maand geeft het Commissariaat voor de Media weer evenementenvergunningen uit, waardoor Kermis FM op 105.9 FM uit kan zenden.

De uitzendingen via DAB+ gaan via het netwerk van MTVNL, dat onlangs het frequentiekavel ruilde met regionale commerciële en publieke zenders en nu uitzendt op kanaal 7D en 9A.

Roze Maandag

Door de coronapandemie kan Roze Maandag voor het tweede jaar niet doorgaan. Des te meer reden om groots uit te pakken. “Op 19 juli zenden we in samenwerking met Omroep Brabant het Grote Roze Maandag Gala uit, rechtstreeks vanuit Theaters Tilburg”, vertelt eindredacteur Heleen Kruijthoff. “Dat wordt één groot feest: helemaal over-the-top. Maar dat mag ook wel op Roze Maandag.”

Talenten

In de programmering van Kermis FM staan bekende namen en talenten uit het hele land. Onder andere Niels van der Veen (100% NL), Lars Boele (Qmusic en 100%NL), Thomas van Groningen (BNR Nieuwsradio), Jordy Graat (Omroep Brabant), Martijn Kolkman (Radio 10) en Carsten van Dijk (Radio Veronica) zijn te horen.