Home Landelijke radio Kas van Iersel sleept RTL voor de rechter

Kas van Iersel sleept RTL voor de rechter

Kas van Iersel sleept RTL Nederland voor de rechter. De voice-over van Sky Radio werkt ook als ‘stem’ voor RTL Boulevard. Van Iersel sprak vrijwel alle uitzendingen van Boulevard buiten beeld in sinds de start van het programma in 2001. Maar bij de start van het nieuwe televisieseizoen ging het helemaal mis. De presentator wilde éérst een arbeidscontract zien, voordat hij weer aan het werk ging. Dat kostte hem zijn baan, schrijft de Telegraaf.

Van Iersel (52) eist nu zijn achterstallige salaris op en wil zijn baan terug, of anders een forse schadevergoeding. Hij had afgelopen jaren ook al diverse malen ruzie met RTL Nederland over zijn contract, zo wordt duidelijk uit processtukken. Zo moest hij in 2003 vier maanden lang op zijn salaris wachten. Vorig jaar duurde het zelfs bijna een half jaar voordat hij zijn loon (8680,55 euro per maand) tegemoet kon zien. Onderwijl werd echter wél van hem verwacht dat hij gewoon bleef presenteren.

Om herhaling van deze situatie te voorkomen, ging Van Iersel dit jaar op zijn strepen staan. Tijdens de eerste uitzending op 25 augustus kwam hij niet opdagen, nadat RTL ondanks maandenlang aandringen nog steeds geen contract had opgesteld. "Ik heb echt geen probleem met de redactie", aldus Van Iersel. "En ik ben ook niet de enige met problemen hoor ik uit allerlei hoeken. Maar ik ben wel de eerste die er een punt van maakt. Al vind ik dat helemaal niet leuk."