Home Landelijke radio Karel van Doodewaerd stopt bij de STER

Karel van Doodewaerd stopt bij de STER

TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd zal zijn functie als bestuurslid van de STER neerleggen. Namens de Publieke Omroep zitten drie vertegenwoordigers in het bestuur van de STER. De andere twee zijn Cees Vis en Harm Bruins Slot.

Doodewaerd vertrekt vanwege de commerciële plannen van de TROS. STER-directeur Julius Minnaar: “Karel vond het niet langer zuiver om deel uit te maken van het Ster-bestuur en tegelijkertijd aan uittredingsplannen te werken. Minnaar ontkent dat het besluit te maken heeft met de wens van de TROS om de STER op te heffen als de omroep commercieel zou gaan. De TROS heeft het opheffen van de STER nooit als voorwaarde voor uittrede uit het bestel gesteld. In een gesprek met de staatssecretaris is alleen aan de orde gesteld dat ‘inkrimping’ het de TROS een stuk makkelijker zou maken.”

Minnaar zelf zal eerder dan aanvankelijk de bedoeling was de STER verlaten en overstappen naar de TROS. Vanaf volgende maand zal hij de functie van Huib Boermans overnemen in plaats van begin volgend jaar. Volgens hem heeft dit geen verband met de commerciële plannen van de TROS maar is zijn opvolger Arian Buurman ‘klaar’ om zijn werk over te nemen. Wie Doodewaerd gaat opvolgen is nog niet bekend. [MediaLog]