Home Landelijke radio Karel van Cooten volgt ‘Echt Ewald’ op Omroep Brabant op

Karel van Cooten volgt ‘Echt Ewald’ op Omroep Brabant op

Karel van Cooten zal per september 2004 Edwald van Liempt opvolgen bij Omroep Brabant. Van Liempt, op dit moment nog presentator van ‘Echt Ewald’ kondigde begin dit jaar al aan dat hij per september zou stoppen als presentator bij de Brabantse zender. Een slepend conflict tussen hem en zendercoördinator Benno Roozen is hiervoor de reden.

Hoe het programma van Karel van Cooten dat elke ochtend tussen negen en twaalf te horen zal zijn gaat heten is nog niet bekend. “Het wordt in ieder geval een gezellig programma, met muziek, een spelletje, noem maar op”, aldus Van Cooten over zijn programma bij Omroep Brabant. “Hoe het format er exact uit komt te zien, moeten we nog gaan bekijken. Maar het ‘Brabant-gevoel’ krijgt in het programma in ieder geval ruim baan. Was het maar al september, want mijn handen jeuken.”

Van Cooten is geen onbekende in radioland. De geboren Amsterdammer kreeg onder meer naam als presentator van TROS-radioprogramma’s als Nachtwacht, de Havermoutshow en 50 Pop of een Envelop. Verder presenteerde hij op Radio 2 sinds 1995 De Gouden Uren, dat al snel uitgroeide tot het best-beluisterde Radio 2-programma. Daarnaast was hij voice-over voor diverse TROS-televisieprogramma’s. Naast alle radio-activiteiten heeft Karel van Cooten sinds 1989 zijn eigen audio-visuele productiemaatschappij en maakt hij software, met name voor radio- en televisiestations.