Kai Merckx is vanaf volgende week wekelijks op vrijdag te horen naast Mattie Valk in de ochtendshow van Qmusic. Op die manier blijft hij ook te horen op de zender, naast zijn middagshow op JOE. Die show maakt hij van maandag tot en met donderdag.

Gisteren waren Tom de Graaf en Joe Stam voor het laatst te horen in de ochtendshow. Zij vertrekken naar 3FM. Aangezien Marieke Elsinga een dag in de week vrij is, komt Kai het ochtendprogramma nu versterken. De vrije dag van Marieke verschuift van woensdag naar vrijdag.

De vrijdagavondshow Kai, Tom & Bram is vanavond voor het laatst. Dat programma gaat verder met Tom van der Weerd & Bram Krikke.

Favoriete collega

“Als ik een favoriete radiocollega mag noemen naast Marieke, dan is het wel Kai”, zegt Mattie over z’n collega. “Daarnaast is het ook een ontzettende goede radiomaker en ik heb hier veel veel zin in omdat ik denk dat wij elkaar…” Merckx vervolgt: “Wij elkaar enorm aanvullen. Ik vind het leuk dat ik op deze manier ook nog een beetje bij Qmusic te horen blijf en een grote eer dat ik op vrijdag de stoel van Marieke mag warmhouden.”

Kai Merckx won in 2014 de Q-college, het interne opleidingstraject van Qmusic. Sinds 2016 is hij de vaste vervanger van de ochtendshow.

Foto: Qmusic