Home Landelijke radio Kabelbedrijven overwegen bod op voetbalrechten

Kabelbedrijven overwegen bod op voetbalrechten

Een combinatie van de kabelbedrijven Casema, @Home en Multikabel mengt zich mogelijk in de strijd om de uitzendrechten van het eredivisievoetbal. Volgens woordvoerder Gradus Vos van de kabelaars wordt onderzocht of er een bod wordt uitgebracht. “Of we dat doen is afhankelijk van de economische haalbaarheid.”

Partijen die het voetbal vanaf het nieuwe voetbalseizoen willen uitzenden, moeten deze week een bod uitbrengen bij de Eredivisie CV. Ze kunnen inschrijven voor een periode van drie, vier of vijf jaar. Het gaat daarbij om live-uitzendingen en samenvattingen op zowel tv als radio en internet. Volgens de Telegraaf overwegen de kabelbedrijven een bod op alle rechten.

De uitzendrechten voor de radio liggen nu bij de NOS. Op televisie is het een combinatie van RTL / Tele2. In februari wordt bekend welke gegadigde (of gegadigden) de buit binnen heeft gehaald.

De drie kabelbedrijven, die samenwerken onder de naam Zesko, hebben naar eigen zeggen de helft van het Nederlandse kabelnet in handen. Als deze combinatie de wedstrijden mag uitzenden, worden de rechten voor de andere helft waarschijnlijk doorverkocht.

Vorig artikel2007 “prachtig jaar” voor NDC Mediagroep
Volgend artikelFons van Westerloo: Ik ben niet opzij geschoven