Home Landelijke radio NOS wil radiorechten Eredivisievoetbal delen met BNR Nieuwsradio

NOS wil radiorechten Eredivisievoetbal delen met BNR Nieuwsradio


De NOS zou het niet erg vinden als BNR Neuwsradio ook verslag zou doen van voetbalwedstrijden in de Eredivisie. Dit zei NOS-directeur Jan de Jong in het BNR-programma Mediazaken.

De eerste berichten over de radiorechten verschenen vorige week. Daarin kwam naar voren dat BNR Nieuwsradio, 538 Group en de NOS belangstelling hebben voor het Eredivisievoetbal. De Jong zei toen dat NOS Langs de lijn het nooit zonder Eredivisievoetbal zal moeten doen "TV-rechten zijn goed af te schermen want je kunt mensen met camera's de entree verbieden, maar voor de radiorechten ligt dat anders. Als Evert ten Napel verslag doet vanuit een tv-ruimte in Hilversum zie ik geen belemmering."

In het BNR programma Mediazaken zei hij het niet erg te vinden als BNR nu ook verslag zou doen van het voetbal. "Wat ons betreft zijn radiorechten altijd nonexclusief en we willen die rechten best met BNR delen." Volgens hem is alleen de Eredivisie het probleem. "Die willen overal geld voor, omdat ze dat liever uitgeven aan een talentloze linksback, dan dat ze ons, ons werk laten doen".