Home Landelijke radio ‘BNR Nieuwsradio, NOS en Radio 538 gaan bieden op voetbalrechten’

‘BNR Nieuwsradio, NOS en Radio 538 gaan bieden op voetbalrechten’


BNR Nieuwsradio verwacht weer een gooi te gaan doen naar de radiorechten van het Eredivisievoetbal. Dit meldt het radiostation aan het AD. Volgens de krant zijn ook de Radio 538 Groep en de NOS geïnteresseerd in de rechten.

Vanaf het voetbalseizoen 2013-2014 komen de mediarechten van het Eredivisievoetbal vrij en dat geldt dus ook voor de radiorechten. Hoofdredacteur Paul van Gessel wil met BNR een jongere doelgroep aanspreken. "In Engeland zie je bijvoorbeeld dat zo'n radioverslag door een verslaggever en een oud-speler wordt gedaan. Het succes van Voetbal International bewijst dat voetbal, inhoud en entertainment ook samengaan."

Volgens de krant zou er ook een bod kunnen komen van Sanoma, Radio 538 en SBS 6 om het hele pakket aan rechten op te kopen. Ook de publieke omroep blijft in de race om de rechten bij de NOS te houden.

BNR Nieuwsradio zal aansluiting zoeken bij een andere commerciële partij om tegenwicht te bieden aan het NOS-aanbod. "Ik denk niet dat Radio 538 een journalistiek programma zal maken."

NOS-directeur Jan de Jong denkt echter niet dat NOS Langs de lijn het nooit zonder Eredivisievoetbal zal moeten doen "TV-rechten zijn goed af te schermen want je kunt mensen met camera's de entree verbieden, maar voor de radiorechten ligt dat anders. Als Evert ten Napel verslag doet vanuit een tv-ruimte in Hilversum zie ik geen belemmering."

Bij de vorige bieding deed ook 100%NL mee om de radiorechten te krijgen. Het radiostation laat aan RadioFreak.nl weten dat ze dat dit keer niet zullen doen.

Vorig artikelProgramma van Ruud de Wild vanaf maandag op TV538
Volgend artikel100% NL maakt radioversie ‘De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen’