Home Landelijke radio Fons van Westerloo: Ik ben niet opzij geschoven

Fons van Westerloo: Ik ben niet opzij geschoven

Fons van Westerloo is niet opzij geschoven als directeur van RTL Nederland, ook eigenaar van Radio 538. “Ik had een contract van vier jaar met RTL. Dat was op 1 januari afgelopen. In de loop van vorig jaar hebben ze me gevraagd om er nog drie jaar aan vast te plakken. Ik zei toen: dat vindt Fonsje wel wat lang. Maar ik wilde het wel doen, onder de voorwaarde dat ik zelf weg zou kunnen gaan. En vervolgens deden ze me toen ineens een hartstikke mooi aanbod. Dat heb ik met beide handen aangepakt”, zegt hij in de Volkskrant.

Afgelopen weekend schreef het AD dat Van Westerloo het veld moet ruimen vanwege de slechte kijkcijfers. “Wat een onzin. 2007 is juist het grootste topjaar aller tijden geweest. We hebben nog nooit zoveel reclame verkocht. We hebben nog nooit zoveel winst en omzet gehaald. In 2006 hadden we 70 miljoen euro winst, en afgelopen jaar was dat aanzienlijk meer. Alleen met Talpa hebben we niet gehaald wat we wilden halen. Onze commercieel directeur heeft een marktaandeel van 35 procent genoemd. Dat is vooralsnog niet gelukt, maar het was ook wel wat hoog gegrepen. De doelstelling is nu naar beneden bijgesteld; in 2008 moeten we 32 procent halen. Het is ook heel normaal dat dat af en toe niet lukt. We hebben ook pech gehad in het najaar. Er is een aantal dingen niet goed gegaan.”

Volgens Van Westerloo, die per 1 februari weg gaat als directeur en dan adviseur wordt van de RTL Group, is 538 een troffee. “Ik kijk terug op een mooi jaar. We hebben de Talpa-deal gemaakt, en Radio 538 binnen gehaald.”

Vorig artikelKabelbedrijven overwegen bod op voetbalrechten
Volgend artikelGiel Beelen komt met De Radio Draait Door