Home Landelijke radio Jurre Bosman: “Radio 2 was ietwat oubollig”

Jurre Bosman: “Radio 2 was ietwat oubollig”

Volgens Jurre Bosman was NPO Radio 2 tot anderhalf jaar geleden ‘ietwat oubollig’. Dat schrijft hij in een column op NPO.nl. “Je kent NPO Radio 2 vast wel: de zender met veel nieuws en actualiteiten, een beetje muziek, ietwat oubollig, favoriet bij je ouders en natuurlijk de jaarlijkse ‘lijst der lijsten’ ofwel de Top 2000. Althans, dat was NPO Radio 2 tot anderhalf jaar terug”, aldus Bosman.

Bosman trad in oktober 2014 aan als zendermanager bij NPO Radio 2. Een kleine twee maanden later werd hij benoemd als de definitieve opvolger van Kees Toering. “Vanaf eind 2014 ben ik samen met dj’s, producers, omroepen en medewerkers van NPO Radio 2 hard aan de slag gegaan om van NPO Radio 2 een volwassen, frisse muziek- en actualiteitenzender te maken”, schrijft Bosman.

“Het vernieuwen van een radiozender kost tijd en het veranderen van een imago al helemaal. Met nieuwe dj’s als Gerard Ekdom, Rob Stenders, Leo Blokhuis en Evelien de Bruijn heeft de zender een muzikalere smoel gekregen het afgelopen jaar. Onze luisteraars merken dat inmiddels. Zij vinden dat de liefde voor muziek steeds beter te horen is op NPO Radio 2.”

De volledige column is via deze link te lezen.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2