Home Landelijke radio Jurre Bosman wordt definitief zendermanager bij Radio 2 en Radio 5

Jurre Bosman wordt definitief zendermanager bij Radio 2 en Radio 5

Jurre Bosman wordt per 1 januari 2015 benoemd tot zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Bosman is al sinds oktober 2014 zendermanager bij beide zenders, als opvolger voor Kees Toering. Bosmans tijdelijke functie wordt dus omgezet naar een vaste functie.

"Ik ben trots dat ik voor NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia als zendermanager aan de slag mag", reageert Bosman. "Ik verheug me op de samenwerking met de teams van beide zenders en wil graag bijdragen aan het uitbouwen van het succes van deze publieke radiostations."

Jan Westerhof, directeur Radio bij de NPO, zegt dat Bosman ondanks zijn jonge leeftijd (37) als zendermanager, zijn sporen binnen de publieke omroep al ruimschoots heeft verdiend. "Jurre weet als geen ander wat er voor nodig is om het medium radio toekomstgericht te maken", aldus Westerhof.

Bosman is al jaren actief in de radiowereld. Zo was hij eindredacteur bij de NPS (later NTR) op 3FM en Radio 6 en werkte hij samen met onder meer Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Giel Beelen. Daarnaast presenteerde hij negen jaar lang het School TV Weekjournaal.