Home Landelijke radio Jurgen van den Berg over actie Giel Beelen: “Waarom?!”

Jurgen van den Berg over actie Giel Beelen: “Waarom?!”

Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg heeft gereageerd op de actie van Giel Beelen, die vorige week tijdens een liveoptreden van Tim Knol op Radio Veronica een streaker op de zanger afstuurde. “Waarom? Dit heeft Giel helemaal niet nodig”, zegt Jurgen in een videogesprek met Patrick Kicken.

Radio 1-presentator Jurgen van den Berg werkte jarenlang als nieuwslezer in de ochtendshow van Giel op 3FM. “Iedereen kent die verhalen van zijn beginperiode wel. Dat drugs op de radio, dat pijpen. Oké, hoe oud was hij toen? Hij heeft dat nu gewoon niet nodig. Wat erbij komt is dat het in dit geval gaat om Tim Knol. En dat vind ik nou net iemand uit de business die het hart op de goede plek heeft.”

Te bedacht

Jurgen vindt dat ‘de grap’ te erg bedacht is van tevoren. “Giel had moeten denken: dit werkte toch niet. Het was leuk bedacht achter het bureau, maar in de praktijk was het eigenlijk de verkeerde setting en het verkeerde lijdend voorwerp. Maar Giel ging juist daarna heel erg van zich afblazen. Het was niet mijn Giel.”

Tim Knol liep boos weg toen Giel een stripper op hem afstuurde. De actie van de Radio Veronica-dj kwam hem op veel kritiek te staan. En publiciteit, want de YouTube-video is inmiddels al ruim 450.000 keer bekeken.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael