Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio BNR krijgt award voor ‘meest innovatieve bedrijf’

BNR krijgt award voor ‘meest innovatieve bedrijf’

BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio heeft de ‘Most Innovative Company’ van The Innovation Manager (TIM) Awards in de wacht gesleept. De TIM Awards worden jaarlijks georganiseerd door CIO Magazine.

Luisteronderzoek

BNR kreeg de award omdat het op basis van data en intelligentie de luisterbeleving optimaliseerd. BNR doet dit in samenwerking met VoizzUp. Sjors Fröhlich zegt hierover tegen RadioFreak.nl: “Realtime kunnen we het gedrag van onze luisteraars in de app zien en daarop inspelen. Op zich belangrijk omdat ik al lang pleit voor modernisering van het NLO. Wij laten zien dat er technieken zijn die je nu al kunt gebruiken hiervoor, waardoor je een beter en eerlijker beeld krijgt. Wij kunnen per minuut volgen wat luisteraars doen, tot en met het harder en zachter zetten van het volume.”

De jury zegt in haar rapport: “De bestaande kijk- en luisteronderzoeken zijn pas lange tijd na de uitzending beschikbaar. Nu kan BNR bij wijze van spreken realtime inspelen op de luisterbehoefte. De is een mega-verbetering ten opzichte van die onderzoeken waar ze als kleine speler nota bene nauwelijks zichtbaar zijn.”

De TIM-awards werden uitgereikt tijdens de CIO Dinnershow, een jaarlijks evenement voor CIO’s (chief information officers) dat gehouden wordt als afsluiter van de Business Innovation Summit. Andere categorieën waarin prijzen werden uitgereikt waren de meest innovatieve Leader, Vendor, Ecosystem en New Kid.

De awards zijn een initiatief van ICT Media, met als doel het belonen en stimuleren van innovatieve projecten bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van IT.

Vorig artikelJurgen van den Berg over actie Giel Beelen: “Waarom?!”
Volgend artikel‘The Passion’ live op Radio 2, ook voor blinden en slechtzienden