Jurgen van den Berg maakt in de nieuwe programmering van NPO Radio 1 de overstap naar de middag van de zender. Die geruchten gaan al langer en worden nu ook gemeld door het AD. Volgens de krant stapt Jurgen over naar Omroep MAX, waar hij op het huidige tijdslot van ‘Blok&Toine’ een programma gaat presenteren. Die show duurt naar verluidt dan wel een half uur korter, van 14:00 tot 15:30 uur.

Eerder gaf Jurgen aan op termijn te willen stoppen in de ochtend van Radio 1. Hij zei: “Ik wil een beetje uit die eerstelijnsstroom van het nieuws.”

Concept-plannen

Het nieuwe programma van de NOS Radio 1 Journaal-presentator staat in de concept-plannen van de NPO. Het AD heeft hier de hand op weten te leggen. De programmering moet nog wel besproken worden met de omroepen. Eerder gingen er al eens geruchten over een overstap naar Omroep MAX, Jurgen deed die toen af als onzin.

Over het tijdslot had Jurgen eerder een idee in het AD laten zetten: “Ik zou er een heel andere zender van maken. Stel: je hebt een heel goede interviewer in huis, type Tijs van den Brink. Waarom zou die niet een talkshowachtig programma kunnen krijgen tussen 14:00 en 16:00 uur?”

Jurgen presenteert sinds januari 2016 het ochtendprogramma op NPO Radio 1. Hij volgde destijds Marcel Oosten en Frederique de Jong op. Hij staat tot eind dit jaar onder contract bij de NOS.

Foto: NOS