Jurgen van den Berg zou graag NOS Met Het Oog Op Morgen willen presenteren. Dat zegt de presentator van het NOS Radio 1 Journaal tegen Spreekbuis. “Het is geen open sollicitatie maar ik zou best Met Het Oog op Morgen willen doen”, zegt Van Den Berg, die nog niet gevraagd is voor het programma op Radio 1.

Er is onlangs de afspraak gemaakt met de NOS dat de presentator zeker de komende drie jaar nog in de ochtend te horen blijft. “In eerste instantie hadden we voor drie jaar afgesproken. Die termijn is nu voorbij en we hebben het voor 3 jaar verlengd. In principe wil ik het nog drie jaar doen. Ik kan redelijk goed tegen dat vroege opstaan dus dat is geen reden om ermee te stoppen.

Radio 5

Toch denkt hij er soms over wel wat anders te doen. “Ik heb nooit dat soort dingen gepland, ze komen op mijn pad. Ik zat ooit bij RTL FM en toen stopte dat nogal onverwachts en belandde ik bij 3FM als nieuwslezer van Giel Beelen. Dat heb ik vervolgens vijf jaar gedaan en toen kwam er weer iets anders voorbij. Dus wat hierna komt, ik weet het niet. Misschien wel naar Radio 5, lekkere gouwe ouwen draaien. Of echt iets heel anders, ik vind koken leuk…dus misschien word ik wel ergens kok. Maar radio, in welke vorm ook, zal ik er altijd bij blijven doen.”

Foto: NOS/Stefan Heijdendael