Home Landelijke radio NPO Radio 1 Radio 1 verandert muziekkeuze niet na Dotan-soap

Radio 1 verandert muziekkeuze niet na Dotan-soap

Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg draaide vanochtend in zijn programma op NPO Radio 1 een nummer van Dotan. Dat was, met het nieuws over de trollaccounts van de zanger, niet de meest perfecte timing, zo erkende Jurgen. “De muzieklijst voor vandaag was al gemaakt”, zei de Radio 1-presentator, voordat hij het nummer draaide.

“Daar komt ‘ie dan: de man die dit weekend toch behoorlijk door de mand is gevallen. Hij blijkt achter allerlei nepberichten over hem zelf op sociale media te zitten. De bescheiden, gevoelige zanger blijkt dus een manipulatieve, beetje sneue man. Hier is Dotan.”

‘Liedjes blijven fantastisch’

De Volkskrant publiceerde afgelopen weekend een groot verhaal over de internettrollen van Dotan. Na afloop van het nummer op Radio 1 kwam Jurgen terug op het nieuws rondom de zanger. “Dan is er natuurlijk de vraag: moet je zijn muziek niet meer draaien? Natuurlijk moeten we dat nog wel doen, want die liedjes blijven fantastisch.”

Dotan heeft vanmiddag gereageerd op de uitgebreide publicatie in de krant. Via Twitter noemt Jurgen dat ‘hulde’. “En nu weer mooie liedjes maken”, schrijft hij erbij.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael