Home Landelijke radio NPO Klassiek Zendermanager Marwil Straat weg bij Radio 4

Zendermanager Marwil Straat weg bij Radio 4

Marwil Straat stopt als zendermanager van NPO Radio 4. Per 1 juli zwaait ze af. Na meer dan negen jaar bij de publieke klassieke zender kiest Marwil voor een toekomst buiten de NPO. Marwil: “Radio 4 is klaar voor de toekomst, breekt luisterrecords en is online een relevante plek geworden voor liefhebbers van klassieke muziek. Ik ben trots en laat de zender met een goed gevoel achter bij de collega’s.”

Jurre Bosman, directeur NPO Radio: “Marwil heeft met ongekend veel toewijding en energie gewerkt aan de ontwikkeling van ons klassieke radiomerk, met als resultaat dat NPO Radio 4 er op dit moment beter voor staat dan ooit”. Jurre prijst de programmatische vernieuwing en innovatie van Marwil. “Daarbij was het een belangrijk uitgangspunt om klassieke muziek toegankelijker te maken voor een breed publiek. Dat het publiek deze koers waardeert blijkt uit de gestegen luistercijfers van Radio 4. Daarmee heeft Marwil aangetoond dat klassieke muziek springlevend is.”

Sabbatical

Marwil gaat straks eerst een lange sabbatical houden. Daarna wil ze als zelfstandige verder. Niels Wensing neemt vanaf 1 juni als interim-zendermanager tijdelijk de leiding over bij NPO Radio 4. Niels was eerder werkzaam als ‘hoofd radio’ bij AVROTROS.

Foto: Michel Schnater | NPO