Jörgen Raymann vertrekt eind deze maand bij BNR Nieuwsradio. Na vier jaar stopt hij met zijn programma ‘Ask Me Anything’, dat elke werkdag tussen 11:00 en 12:00 uur te horen is. BNR neemt afscheid van Jörgen vanwege de reorganisatie bij de zender. “De veranderingen bij BNR betekenen ook voor mij dat het avontuur hier stopt.”

BNR voelt een flinke reorganisatie door, waarbij in totaal bijna de helft van het aantal banen verloren gaat. Ook bezuinigt de nieuwszender, onder meer door nu alleen nog tijdens de ochtend- en middagspits eigen nieuwsbulletins uit te zenden. In de ‘daluren’, tussen 10:00 en 15:30 uur, zijn sinds deze week nieuwsbulletins van het ANP te horen.

Nieuwe programmering

Jörgen is eind december voor het laatst te horen op BNR. “Vanaf januari ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen in het nationale en internationale bedrijfsleven en daar kijk ik met een glimlach naar uit”, laat hij weten. Jörgen presenteerde ‘Ask Me Anything’ sinds november 2016.

Het tijdvak tussen 11:00 en 12:00 uur krijgt in de nieuwe programmering een andere invulling, zegt Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. BNR start per 1 januari met een vernieuwde programmering. Hoe die er precies gaat uitzien, wordt binnenkort bekendgemaakt.