BNR Nieuwsradio gaat bezuinigingen als gevolg van de coronacrisis. De programmering van het radiostation wordt uitgekleed als gevolg van een reorganisatie. Er zullen 20 ongeveer mensen hun baan verliezen, waarvan iets minder dan de helft in vaste dienst is. In totaal werken er nu nog 52 mensen bij het radiostation.

“Corona heeft geleid tot een flinke teruggang in advertentieomzet. Omdat BNR hiervan geheel afhankelijk is voor zijn inkomsten, moeten we nu helaas maatregelen nemen. Dat gaat ons allemaal aan het hart”, laat Eugenie van Wiechen, de algemeen directeur van de FD Mediagroep, weten.

Luistergedrag verandert

BNR Nieuwsradio had al plannen om op termijn de programmering uit te kleden, vanwege het veranderende luistergedrag. Dit gebeurt nu sneller dan gepland. De zender investeert de afgelopen jaren al flink op innovatie met onder meer podcasts en Smart Radio.

Hoofdredacteur Mireille van Ark zegt daarover: “Het luistergedrag zien we al langere tijd veranderen. Mensen scannen de headlines vaak digitaal. Daarnaast zie je bij podcasts en onze digitale kanalen een forse stijgende trend, die door corona verder toegenomen is. De FM willen we nu nog sterker positioneren door snelle live berichtgeving en duiding bij het nieuws, met de nadruk op economisch en zakelijk nieuws.”

De directie en hoofdredactie van BNR hebben hun plannen vandaag voorgelegd aan de Ondernemingsraad en Redactieraad. Hoe de nieuwe programmering eruit komt te zien, is nog niet bekend.

Foto: BNR

Vorig artikelNPO Radio 2 staat tijdens Collecteweek KWF met drive-in in Deventer
Volgend artikelNPO komt met een eigen podcast-app