Het begon als grap in de middagshow van Domien Verschuuren, maar gaat nu echt gebeuren. Morgen presenteert Jordi Warners van 19:00 tot 20:00 uur een uur lang in het Drents zijn programma.

Domien deed onlangs in de middagshow een poging om Drents te praten en bakte er niets van. Toen Jordi het even goed voordeed, stroomden de positieve reacties binnen. Toen ook een oproep op Instagram veel teweeg bracht, is besloten om eenmalig een uur in het Drents in te plannen.

Jordi Warners: “Als ik thuis ben praat ik vrijwel altijd plat en slik ik weer de ’n’ in. Ik ben benieuwd hoe dat gaat klinken op de radio. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het Drentse uurtje op Q. Leuk dat ik wat van mijn achtergrond kan laten horen en de niet-Drentse Nederlanders kennis kan laten maken met ons mooie dialect.”

Jordi gaat het Drentse uurtje niet alleen doen. Zo komt onder anderen de band Mooi Wark langs om hun nummer ‘In De Blote Kont’ live te spelen. RTV Drenthe-presentatrice Loes van der Laan komt langs om in het dialect een weerbericht te presenteren.

Michiel Veenstra presenteerde in 2012, toen het Glazen Huis in Enschede stond, al een keer een uur lang in het Twents.